grievous forum bug: mangled QUOTATION MARK characters

Forum Forums Administration Site Help grievous forum bug: mangled QUOTATION MARK characters

  • This topic has 5 replies, 3 voices, and was last updated Jan 1-1:00 pm by caprea.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #4555
    Anonymous

      the forum software (confusingly, and to the detriment of copy/paste operations) displays “left double quotation mark” instead of “regular” quotation marks.

      test:
      (system locale here, as well as browser locale, is en_US)
      is quotation mark character preserved within CODE and/or QUOTE tags?

      (plaintext) “i typed regular (U+0022) quotation marks”

      “i typed regular (U+0022) quotation marks”

      "i typed regular (U+0022) quotation marks"

      result:
      grrrrrrr!!!!
      the forum page displays LEFT DOUBLE QUOTATION MARK
      for any quotation mark character occurring in plaintext and for any quotation mark character occurring within a blockquote

      (tested using both PaleMoon and firefox browsers ~~ identical result)

      a

      #4559
      Forum Admin
      dolphin_oracle

        “well what do you know.”

        #4561
        Forum Admin
        dolphin_oracle

          the forum uses “smart quotes”.

          the left quotes that skiddoo identified are actually smart quotes and the style is set by the font used in the forum. For instance, if you use “Arial” as the font, you get the left and right “smart quotes” (the left will be upside down from the right) a little more distinguishable..

          I haven’t found it yet, but I wonder if there is a setting somewhere to disable “smart quotes”.

          • This reply was modified 6 years, 5 months ago by dolphin_oracle.
          #4566
          Forum Admin
          dolphin_oracle
            #4574
            Anonymous

              “well what do you know.”

              credit to @caprea for first noticing + mentioning it

              #4640
              Moderator
              caprea

                Nope, no credit to me.
                I’m pretty sure it was Dave in a topic where he compared files posted here with his own files on his installation.
                Maybe I should change avatar, but I like it like this.

              Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
              • You must be logged in to reply to this topic.