libEGL warning: DRI2: failed to authenticate

Forum Forums New users New Users and General Questions libEGL warning: DRI2: failed to authenticate

This topic contains 10 replies, has 4 voices, and was last updated by linuxdaddy Mar 26-11:51 pm.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #8306
    Member
    Avatar
    Lu.C.

    I have in one hard disk antix16.2 and i have no problems.
    In another hard disk antix17 full.
    I have a jurassic computer

    System:
    Host: antix1 Kernel: 4.10.5-antix.1-486-smp i686 bits: 32 compiler: gcc
    v: 6.3.0 Desktop: IceWM 1.4.2
    Distro: antiX-17_386-full Heather Heyer 24 October 2017
    Machine:
    Type: Desktop System: ASUSTEK product: L3000D v: 1.0 serial: <filter>
    Mobo: ASUSTeK model: L3000D_L v: V2.00 serial: <filter> BIOS: Award
    v: 0115a date: 02/10/2004
    Battery:
    ID-1: BAT0 charge: 49.3 Wh condition: 49.3/49.3 Wh (100%)
    model: ASUSTek BA-03 status: Discharging
    CPU:
    Topology: Single Core model: mobile AMD Athlon XP-M 2400+ type: UP
    arch: K7 Palomino+ L2 cache: 512 KB
    flags: pae sse bogomips: 3615
    Speed: 1808 MHz min/max: 536/1808 MHz Core speed (MHz): 1: 1808
    Graphics:
    Card-1: Silicon Integrated Systems [SiS] 65x/M650/740 PCI/AGP VGA Display
    Adapter
    driver: N/A bus ID: 01:00.0
    Display Server: X.Org 1.19.2 driver: vesa resolution: 1024×768~61Hz
    OpenGL: renderer: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.9 128 bits)
    v: 3.3 Mesa 13.0.6 direct render: Yes
    Audio:
    Card-1: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS7012 AC97 Sound Controller
    driver: snd_intel8x0 v: kernel bus ID: 00:02.7
    Sound Server: ALSA v: k4.10.5-antix.1-486-smp
    Network:
    Card-1: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS900 PCI Fast Ethernet
    driver: sis900 v: kernel port: a000 bus ID: 00:04
    IF: eth0 state: down mac: <filter>
    Card-2: Texas Instruments ACX 100 22Mbps Wireless Interface driver: N/A
    port: 1000 bus ID: 02:00
    Card-3: ASUSTek USB-N10 802.11n Network Adapter [Realtek RTL8188SU]
    type: USB driver: r8712u bus ID: 1:4
    IF: wlan0 state: up mac: <filter>
    Drives:
    HDD Total Size: 994.73 GiB used: 137.42 GiB (13.8%)
    ID-1: /dev/sda model: IC25N060ATMR04-0 size: 55.89 GiB
    ID-2: /dev/sdb type: USB model: Storage_Media size: 7.32 GiB
    ID-3: /dev/sdc type: USB model: External_USB_3.0 size: 931.51 GiB
    Partition:
    ID-1: / size: 52.76 GiB used: 3.62 GiB (6.9%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
    ID-2: swap-1 size: 2.00 GiB used: 0 KiB (0.0%) fs: swap dev: /dev/sda2
    Sensors:
    System Temperatures: cpu: 75.0 C mobo: N/A
    Fan Speeds (RPM): N/A
    Info:
    Processes: 153 Uptime: 17 min Memory: 1.41 GiB used: 268.1 MiB (18.5%)
    Init: SysVinit runlevel: 5 Compilers: gcc: 6.3.0 Shell: bash 4.4.12
    inxi: 2.9.05

    when i use gnome mpv i have this error:

    root@antix1:/home/luca# gnome-mpv
    libEGL warning: DRI2: failed to authenticate
    Failed to open VDPAU backend libvdpau_nvidia.so: impossibile aprire il file oggetto condiviso: File o directory non esistente
    Errore di segmentazione
    

    what can i will do ?

    Help me please

    `

    #8308
    Member
    Avatar
    skidoo

    apt update and apt dist-upgrade to ensure your system is up-to-date, then
    recheck ~~ attempt to launch gnome-mpv (The problem may have been solved by the upgrade)

    If the above does not solve, based on the errmsg “File o directory non esistente”
    and
    result of websearch: “libEGL warning: DRI2: failed to authenticate”
    https://pi3d.github.io/html/FAQ.html#glx-dri2-not-supported-or-failed-to-authenticate
    https://raspberrypi.stackexchange.com/questions/61078/qt-applications-dont-work-due-to-libegl
    we should investigate missing symlinks.

    sudo updatedb
    locate libEGL
    ^—> post the list of matching files found on your system

    #8309
    Member
    Avatar
    Lu.C.

    locate libEGL

    `root@antix1:/home/luca# gnome-mpv
    libEGL warning: DRI2: failed to authenticate
    Failed to open VDPAU backend libvdpau_nvidia.so: impossibile aprire il file oggetto condiviso: File o directory non esistente
    Errore di segmentazione
    root@antix1:/home/luca# sudo updatedb
    root@antix1:/home/luca# locate libEGL
    /usr/lib/i386-linux-gnu/libEGL.so.1
    /usr/lib/i386-linux-gnu/libEGL.so.1.0.0
    /usr/lib/virtualbox/additions/libEGL.so
    /usr/lib/virtualbox/additions/libEGL.so.1

    #8311
    Forum Admin
    anticapitalista
    anticapitalista

    Wrong info – I mis-read the post

    • This reply was modified 1 year, 7 months ago by anticapitalista.

    Philosophers have interpreted the world in many ways; the point is to change it.

    #8313
    Member
    linuxdaddy
    linuxdaddy

    hello,

    Does dmesg output show any errors?
    This is the same problem andfree had in the mpv thread under new users and general questions.
    His last couple of posts there showed that the kernel was not loading the drm/agp modules and
    disabling gpu acceleration. At which point I was out of ideas.

    Normal == 🙂
    depends on the surrounding crowd ?!

    #8314
    Member
    Avatar
    Lu.C.

    This error ?

    [  381.240675] mpv/vo[3879]: segfault at 4 ip a521776d sp a9598be0 error 4 in libLLVM-3.9.so.1[a4911000+2d1b000]
    
    #8316
    Member
    linuxdaddy
    linuxdaddy

    retract…irrelavent

    • This reply was modified 1 year, 7 months ago by linuxdaddy. Reason: sorry

    Normal == 🙂
    depends on the surrounding crowd ?!

    #8323
    Member
    linuxdaddy
    linuxdaddy

    I just got fullsreen dvd playback in mpv to work on my i965 that had that wouldn’t before maybe you
    could try this. I created the mpv.conf file at “~/.config/mpv/mpv.conf” reading

    --ytdl-format=bestvideo+bestaudio
    save-position-on-quit=yes
    fullscreen=yes
    hwdec=vdpau
    vo=vdpau
    subcp=enca:en:utf8 

    Then I opened gnome-mpv and in preferences told it to load that config file in the settings.
    I also have the “libvdpau-va-gl1 vdpau-va-driver and vdpauinfo” packages installed. Change the “en” in the subcp
    line of the conf file to match your language. Also note that protected disks won’t play. Hope this helps.

    Normal == 🙂
    depends on the surrounding crowd ?!

    #8324
    Member
    linuxdaddy
    linuxdaddy

    One more quick note is it mounts the dvds in /media/sr0 if you use the open location from gnome-mpv.
    It will play protected if you install the codecs from the system menu.

    Normal == 🙂
    depends on the surrounding crowd ?!

    #8354
    Member
    Avatar
    Lu.C.

    Dvd no supported for this laptop

    #8356
    Member
    linuxdaddy
    linuxdaddy

    Sorry,
    now that I look dvd isn”t listed under your drives.
    but dvds and online sites do (I believe) use the same codecs/drivers for vdpau playback on mpv.

    Normal == 🙂
    depends on the surrounding crowd ?!

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)

You must be logged in to reply to this topic.