No hardware acceleration after nvidia driver install

Forum Forums Official Releases antiX-21/22 “Grup Yorum” No hardware acceleration after nvidia driver install

Tagged: 

  • This topic has 40 replies, 3 voices, and was last updated Nov 14-7:02 am by Anonymous.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 41 total)
  • Author
    Posts
  • #70863
    Member
    blackwood

      no problem i’m using kernel 4.9

      #70864
      Moderator
      caprea

        Yes, but it’s not only the kernel. The driver nvidia-legacy-340xx-driver isn’t in the repository of bullseye edition from debian.
        http://packages.debian.org/de/sid/nvidia-legacy-340xx-driver

        antiX21 is bullseye, antiX19 is buster, you could try ,
        but what is with the nouveau driver.Does it not work ?

        #70865
        Member
        blackwood

          the video quality is really bad in comparison, problems with display sync and frame drops, just generally bad playback experience…

          do you suggest i install antix19 instead?

          #70866
          Member
          blackwood

            i cant find download for antix 19

            nevermind http://sourceforge.net/projects/antix-linux/files/Final/antiX-19/

            • This reply was modified 2 years, 6 months ago by blackwood.
            #70868
            Moderator
            caprea

              Support-End 2022-07 (LTS-End) (2024)
              These are the dates for support for buster.It’s up to you.

              It’s a pity old graphic cards always lose support so quickly.

              #70869
              Member
              blackwood

                actually i restarted and didn’t get a black screen here is the output of inxi-Gxxx after restart

                Graphics:
                Device-1: NVIDIA MCP89 [GeForce 320M] vendor: Apple driver: nvidia
                v: 340.108 bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 10de:08a0 class-ID: 0300
                Device-2: Apple Built-in iSight type: USB driver: uvcvideo bus-ID: 1-6:2
                chip-ID: 05ac:8507 class-ID: 0e02 serial: 8TA4P03RDDCJ6A00
                Display: x11 server: X.Org 1.20.11 driver: loaded: nvidia
                note: n/a (using device driver) unloaded: fbdev resolution: 1280×800
                s-dpi: 96
                OpenGL: renderer: N/A v: N/A direct render: N/A

                #70870
                Member
                blackwood

                  i still get “No controller” found on “backlight-brightness”

                  #70871
                  Member
                  blackwood

                    decided to install antix 19, i hope it solves it, will update…

                    #70872
                    Moderator
                    caprea

                      It seems you are not dual-booting. Isn’t it possible to boot in bios- mode on the laptop.
                      Because it sounds like the problems with the nvidia-driver are only in efi mode, if I understand the howtos correctly.

                      #70873
                      Member
                      blackwood

                        i dont know how to boot into bios in this laptop

                        #70874
                        Moderator
                        caprea

                          i still get “No controller” found on “backlight-brightness”

                          The problem with the backlight is described in the arch-wiki.

                          There’s also no opengl 3D-rendering.

                          I was a little surprised that the nvidia 340 driver is still installed by the nvidia installer on antiX21, but it looks like mx-developer and antiX have an in-house 340-legacy driver for bullseye.
                          Unfortunately, this does not work properly with your card.

                          #70875
                          Member
                          blackwood

                            display look much better on antix19, which i just installed, im unable to install using nvidia driver installer though

                            #70876
                            Moderator
                            caprea

                              Is the system fully updated.
                              Why unable ?

                              #70877
                              Anonymous

                                You are using sgfxi from tty as it needs no driver loaded to install. From your desktop ctrl+alt+F1 or F2 then ctrl+alt+F4 to come back to the desktop after installing driver.
                                One thing with sgfxi if you have already installed a driver from some where else it will error. You need to removed the installed driver completely first.
                                Their is bumblebee-nvidia driver too but something I have never really understood is switching drivers on linux getting it to use nvidia and not nouveau.
                                One other thing if you install the nvidia-legacy driver 340 make sure you install the complete package there not auto installed sometimes with the driver.

                                Hope you get there.

                                #70878
                                Member
                                blackwood

                                  >Is the system fully updated.
                                  yes

                                  >Why unable ?
                                  the driver installer is acting strange, not displaying available driver name that are available… like it just says

                                  available from main repo:
                                  currently installed:

                                  weird…

                                  but currently all my previous issues are solved, backlight brightness is working and i think hardware acceleration is working too

                                Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 41 total)
                                • You must be logged in to reply to this topic.