VeraCrypt, not finding partition 7 for dismount all.

  • This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated May 10-9:34 pm by scruffyeagle.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #82989
    Member
    scruffyeagle

    I’ve got a chronic problem in my Dell Latitude E6400 antiX v19.4 operating system. When I go to dismount the VeraCrypt “drives” (encrypted partitions), it tells me that it can’t do it because one of the drives (#7) was not mounted. Note that up until that point, VeraCrypt #7 continues working flawlessly – and, works flawlessly when mounted again at a later time – until time for dismount. Also note, that this malfunction only happens with #7, not with #1 or #6 (the 2 others I use most frequently).

    The error message after clicking to “Dismount all” is:
    “umount:/media/veracrypt7:not mounted”

    Clicking “Dismount” w/ p7 highlighted, finishes the task.
    ——————————

    The output from “inxi -Fxxxrz” is:

    spirit@antix194:~
    $ inxi -Fxxxrz
    System: Kernel: 4.9.0-264-antix.1-amd64-smp x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 8.3.0 Desktop: IceWM 2.9.6 vt: 7
    dm: SLiM 1.3.6 Distro: antiX-19.4_x64-full Grup Yorum 20 May 2021 base: Debian GNU/Linux 10 (buster)
    Machine: Type: Portable System: Dell product: Latitude E6400 v: N/A serial: <filter> Chassis: type: 8 serial: <filter>
    Mobo: Dell model: 0U692R serial: <filter> BIOS: Dell v: A34 date: 06/04/2013
    Battery: ID-1: BAT0 charge: 57.7 Wh (153.1%) condition: 37.7/57.7 Wh (65.3%) volts: 11.9 min: 11.1
    model: Samsung SDI DELL PT43697 type: Li-ion serial: <filter> status: Full
    CPU: Info: Dual Core model: Intel Core2 Duo P8600 bits: 64 type: MCP arch: Penryn rev: A cache: L2: 3 MiB
    flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 ssse3 vmx bogomips: 9576
    Speed: 800 MHz min/max: 800/2401 MHz boost: enabled Core speeds (MHz): 1: 800 2: 800
    Graphics: Device-1: Intel Mobile 4 Series Integrated Graphics vendor: Dell driver: i915 v: kernel bus-ID: 00:02.0
    chip-ID: 8086:2a42 class-ID: 0300
    Display: x11 server: X.Org 1.20.4 driver: loaded: intel resolution: 1280×800~60Hz s-dpi: 96
    OpenGL: renderer: Mesa DRI Mobile Intel GM45 Express v: 2.1 Mesa 18.3.6 direct render: Yes
    Audio: Device-1: Intel 82801I HD Audio vendor: Dell driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 00:1b.0 chip-ID: 8086:293e
    class-ID: 0403
    Sound Server-1: ALSA v: k4.9.0-264-antix.1-amd64-smp running: yes
    Network: Device-1: Intel 82567LM Gigabit Network vendor: Dell driver: e1000e v: 3.2.6-k port: efe0 bus-ID: 00:19.0
    chip-ID: 8086:10f5 class-ID: 0200
    IF: eth0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
    Device-2: Intel WiFi Link 5100 driver: iwlwifi v: kernel port: 1100 bus-ID: 0c:00.0 chip-ID: 8086:4232
    class-ID: 0280
    IF: wlan0 state: down mac: <filter>
    RAID: Hardware-1: Intel 82801 Mobile SATA Controller [RAID mode] driver: ahci v: 3.0 port: 6ea0 bus-ID: 00:1f.2
    chip-ID: 8086.282a rev: 03 class-ID: 0104
    Drives: Local Storage: total: 1.14 TiB used: 5.96 GiB (0.5%)
    ID-1: /dev/sda vendor: Toshiba model: MK2561GSYN size: 232.89 GiB speed: 3.0 Gb/s type: HDD rpm: 7200
    serial: <filter> rev: 0C scheme: MBR
    ID-2: /dev/sdb type: USB vendor: Western Digital model: WD My Passport 0748 size: 931.48 GiB type: N/A
    serial: <filter> rev: 1019 scheme: MBR
    Partition: ID-1: / size: 28.71 GiB used: 5.96 GiB (20.7%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
    Swap: ID-1: swap-1 type: partition size: 9.77 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: -1 dev: /dev/sda3
    Sensors: System Temperatures: cpu: 38.0 C mobo: N/A sodimm: SODIMM C
    Fan Speeds (RPM): cpu: 3027
    Repos: Packages: apt: 2086
    Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/antix.list
    1: deb http://mirrors.rit.edu/mxlinux/mx-packages/antix/buster buster main nonfree nosystemd
    Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/buster-backports.list
    1: deb http://deb.debian.org/debian buster-backports main contrib non-free
    Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/debian-stable-updates.list
    1: deb http://ftp.us.debian.org/debian/ buster-updates main contrib non-free
    Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/debian.list
    1: deb http://ftp.us.debian.org/debian/ buster main contrib non-free
    2: deb http://security.debian.org/ buster/updates main contrib non-free
    No active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/onion.list
    No active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/various.list
    Info: Processes: 191 Uptime: 46m wakeups: 3 Memory: 3.82 GiB used: 809.1 MiB (20.7%) Init: SysVinit v: 2.93 runlevel: 5
    default: 5 Compilers: gcc: 8.3.0 alt: 8 Shell: Bash v: 5.0.3 running-in: roxterm inxi: 3.3.06
    spirit@antix194:~
    $

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.